Baarle-Nassau zegt NEE tegen geweld en doet mee aan Orange Day

Foto:

Wist u dat het vandaag Orange Day is? Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag vragen diverse overheidsorganisaties in de hele wereld aandacht voor alle manieren van geweld tegen vrouwen en meisjes. Zoals huishoudelijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. 

Ook in Baarle-Nassau vragen we aandacht voor dit onderwerp en hijsen we vandaag de vlag. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf: “Vrouwen en meisjes moeten ten alle tijden kunnen opgroeien en leven in een veilige omgeving, zonder geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel, altijd en overal!”

Heeft u te maken met intimidatie of geweld? Meld, om uzelf of anderen te helpen! Bel meldpunt Veilig Thuis 0800-2000 (gratis) of bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer weten over Orange Day? Kijk op www.orangetheworld.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen