Foto’s Jong op de Grens onthuld op Baarles Sint Annaplein

Foto: De Heemkundekring

Baarle-Nassau – Hier zitten de foto’s nog afgedekt. Op het sint Annaplein in Baarle-Nassau werden vrijdagavond de 24 genomineerde foto’s onthuld die kans maakten op een prijs in de fotowedstrijd Jong op de Grens die heemkundekring Amalia van Solms organiseerde, met gebruikmaking van subsidie van gemeente Baarle-Nassau.

In Baarle lopen jongeren dagelijks over en weer de grens over, sporten met elkaar, gaan met elkaar naar school, werken samen. De ingezonden foto’s tonen op verschillende manieren hoe de jongeren de grenzen zien en ervaren.

De 24 genomineerden voor een prijs in de fotowedstrijd waren vrijdag 16 oktober allemaal uitgenodigd in het gemeentehuis van Baarle-Nassau. Ze kwamen met velen; ongeveer honderd mensen waren aanwezig bij de prijsuitreiking. Nadat heemkundekring voorzitter Herman Janssen hen welkom geheten had en uitgenodigd om mee naar buiten te gaan om de foto’s te onthullen, blies hij op een fluitje en mocht iedereen het doek voor zijn of haar eigen foto verwijderen.

Daarna werden de kinderen/jongeren weer naar binnen uitgenodigd waar burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf de negen prijswinnaars een voor een naar voren riep om hen de prijs te overhandigen.

De prijswinnaars zijn:

  • in de categorie 8 t/m 11 jaar 1. Stef van Tilburg (klimmende jongen op de grens), 2. Simon Janssen (vluchtraam op maat), 3. Zoey van Dijk (genieten van beide landen).
  • In de categorie 12 t/m 15 jaar: 1. Joëlle de Jong (Verbondenheid), 2. Lize van den Muijsenberg (de sprong op de grens), 3. Imke Geenen (zendgrens).
  • In de categorie 16 t/m 18 jaar: 1. Indi van Kuijk (liefde overschrijdt alle grenzen), 2. Dewi Groffen (de grens gespiegeld), 3. Senne Verschraegen (het Merkske).

Zowel de voorzitter van de heemkundekring als burgemeester De Hoon van Baarle-Nassau benadrukten dat ze bijzonder trots zijn op deze tentoonstelling van de jeugd. De draadzuilen waarop de foto’s zijn aangebracht mochten door de heemkundekring geleend worden van de zusters Norbertinessen van het Catharinadal in Oosterhout; bijzonder detail is dat dit klooster net als de heemkundekring Amalia van Solms als beschermvrouwe/grondlegster had.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen