Ondertekening koopovereenkomst bouw 24 koopwoningen De Ligt IV in Alphen

Foto: Gemeente Alphen-Chaam

ALPHEN-CHAAM – Woensdagochtend ondertekenden ontwikkelaar Vromans-Van Hal en wethouder Erik Wilmsen de koopovereenkomst voor de bouw van 24 koopwoningen in De Ligt IV. De gemeente maakt deze duurzame woonwijk dit jaar al bouwrijp, zodat de aannemer volgend jaar kan starten met de bouw. Het streven is dat de nieuwe bewoners rond de zomervakantie in 2023 de woningen kunnen betrekken.

Grote variatie aan woningtypen

Dit project komt op een perceel van 5.244 m2. Het gaat om 5 microwoningen, 6 patiowoningen, 12 twee-onder-een kap woningen en 1 vrijstaande woning. Door de grote variatie aan woningtypen wordt voor verschillende (lokale) doelgroepen gebouwd. De 5 microwoningen zijn een nieuw woningtype en bedoeld om met name alleenstaanden op de kopersmarkt een kans te geven.

Inhaalslag

Wethouder Erik Wilmsen benadrukt dat het belangrijk is om woningen te bouwen om een inhaalslag te maken voor Alphen en vindt het dan ook fijn dat Vromans-Van Hal doorpakt. “De druk op de woningmarkt is ook in onze gemeente hoog. Na de zomervakantie hopen we dat het bestemmingsplan definitief is. Dan willen we ook met CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap)-De Ligt IV en woningcorporatie Leystromen overeenkomsten aangaan over de bouw van nog eens 40 woningen in het plangebied.”

Projectontwikkelaar Vromans-Van Hal is blij dat zij de kans krijgen om in deze mooie wijk 24 koopwoningen te mogen realiseren. “Het is toch altijd bijzonder om in je eigen dorp te mogen bouwen. De plannen worden op dit moment uitgewerkt door Architectenbureau Schoenmakers en Bas Backx. De verwachting is dat de woningen dit najaar in verkoop gaan. Belangstellenden kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden op www.nieuwbouwalphen.nl.

Bestemmingsplan

Ondanks dat het bestemmingsplan nog niet definitief is vanwege een lopende beroepsprocedure willen partijen graag door met de planvoorbereiding. Wethouder Wilmsen: “Om snel iets aan de druk op de woningmarkt te kunnen doen, willen we in 2022 starten met bouwen. Daarom doen we er alles aan om vertraging te voorkomen. De verwachting is wel dat de Raad van State in augustus met een positieve uitspraak komt.”

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen