De barones von Habeniks

Angelique Boezer – van Noordennen, 49 jaar en woonachtig in Raamsdonksveer, heeft het boek “De Barones von Habeniks” geïllustreerd. De inkomsten gaan naar het goede doel, namelijk het Ronald McDonald Huis

De samenwerking met de schrijfster is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Toen Angelique 10 jaar was wilde ze nog illustratrice bij de Libelle of andere bladen worden. Maar zover is dat niet gekomen. Ze tekende toen altijd, daarna tot haar 15e ongeveer, puur voor schoolkranten nog.

Twee jaar geleden vond ze nog wat van die tekeningen op zolder en plaatste er enkele op Facebook, alleen voor vrienden. Eén van die vrienden liet de tekeningen zien aan José Bosma (71) uit Bussum en die zocht toen contact, omdat ze graag wilde dat Angelique de illustraties zou maken bij een boek dat ze wilde maken voor het goede doel.

De eerste reactie was vooral verbazing, ze tekent al heel lang niet meer en heeft gewoon een kantoorbaan. Maar de kennismaking is toch tot stand gekomen en zelfs gefilmd. Met dat filmpje zijn ze op een congres geweest waar ze op het podium mochten met Art Rooijackers.

Na veel overleg is bepaald hoe de hoofdpersonages eruit moesten zien en dat de voornaamste kleur lila zou zijn.

Er werd een pagina gemaakt op facebook (Jolique) en op instagram @debaronesvonhabeniks. Daarna is alles afgerond in maart en kwam het boek begin mei uit. Het is overal te koop (bol.com, boekenwinkels online, Boekgilde en zelfs in Belgie. Een deel van de opbrengst gaat naar het RonaldMcDonaldhuis.

Het boek:

De barones von Habeniks is een kleurrijk en leerzaam prentenboek voor kleine en grote kinderen. Het vertelt over hoe een bijzondere dame samen met haar trouwe kameraadje, een klein hondje, allerlei leuke dingen beleeft. Maak van elke dag een feestje is haar lijfspreuk.

Ook al heb je niets of denk je dat je niets hebt, je kunt altijd je dromen waarmaken en het leven inkleuren zoals jij dat wenst.

Je hebt altijd een keuze. In je dromen kun je namelijk alles.

De barones maakt haar dromen waar en gaat op reis. Onderweg komt ze allerlei leuke mensen tegen en beleeft zij de leukste avonturen en komt overal waar zij maar wenst.

Heb jij zin om met haar mee te gaan, dat kan in dit boek, kijk maar goed hoe zij dat doet en maak je eigen avonturen. Geniet van de vrolijke illustraties deze zijn allemaal met de hand gemaakt.

Een gedeelte van de opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan het Ronald Mc Donaldhuis dat ouders de mogelijkheid biedt dicht bij hun zieke kind te verblijven

Het boek o.a. te verkrijgen bij:

Bron: Angelique Boezer – van Noordennen

 

Heb jij ook een leuk verhaal, goed doel, evenement wat zeker extra aandacht verdient ? Laat het ons weten [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen