Gemeenteraad Baarle-Nassau vergadert 16 juni over huisvesting ABG-organisatie

Foto: Cubag.Nieuws.nl

BAARLE-NASSAU – In februari 2021 stemde de raad van Baarle-Nassau in met een procesvoorstel inzake besluitvorming over de huisvesting van de ABG-organisatie. Ook de raden van Alphen-Chaam en Gilze en Rijen hebben toen ingestemd met het besluitvormingsproces waarbij 5 stappen worden doorlopen. Elke stap wordt afgerond met een besluit door het bevoegde bestuursorgaan alvorens de volgende stap te zetten.

Voor stap 2 heeft extern adviseur Nico van Mourik op verzoek van het bestuur van de ABG-organisatie een rapport opgesteld. Dit rapport ‘Met het oog op de toekomst’ is tot stand gekomen na consultatie van alle betrokkenen.

Lees hier het rapport ‘Met het oog op de toekomst’

Op 16 juni nemen de raden van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen een besluit over een voorstel dat is opgesteld naar aanleiding van het rapport. Het bestuur van de ABG-organisatie stelt de drie gemeenteraden voor eerst een zienswijze in te dienen op het rapport. Vervolgens zullen de raden in september 2021 een besluit te nemen over de volgende stap in het optimaliseren van de huisvesting van de ABG-organisatie.

De raadsvergadering op 16 juni is in de raadzaal en start om 19.30 uur. De vergadering is openbaar, maar niet toegankelijk voor publiek. U kunt de vergadering volgen via een livestream op facebook en via Omroep Baarle. De agenda en de stukken zijn te vinden op de website www.baarle-nassau.nl/gemeenteraad.

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen