Sport en cultuur voor alle kinderen!

Foto: Gerhard / Pixabay License

ALPHEN-CHAAM / BAARLE-NASSAU – 1 op de 13 kinderen in Nederland land leeft in armoede. Ook in de gemeente Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zijn er kinderen die door geldgebrek niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Door de coronacrisis neemt het aantal kinderen in armoede alleen nog maar toe. Kinderen mogen niet de dupe worden van financiĆ«le problemen in het gezin. Alle kinderen moeten kunnen meedoen vinden ook de gemeenten. Daarom werken zij samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant.

Kinderen waarvan de ouders de contributie voor de sportclub, muziek- of dansles niet kunnen betalen, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en bijvoorbeeld de kleding die nodig is om te gaan sporten of te dansen.

Aanmelden

Meer informatie over de mogelijkheden en hoe u zich kunt aanmelden voor de fondsen vindt u op www.alphen-chaam.nl/jeugdfondssportencultuur en www.baarle-nassau.nl/jeugdfonds.

Niet alleen voor het kind, maar ook voor bijvoorbeeld een vereniging of muziekleraar kan het fijn zijn er zeker van te zijn dat het lesgeld/de contributie betaald wordt. Ook zijn kunnen leden/leerlingen op de mogelijkheden wijzen.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen