Stembureaus tijdens Tweede Kamer verkiezingen voor iedereen toegankelijk

Foto: CC0 Creative Commons

ALPHEN-CHAAM / BAARLE-NASSAU – Iedereen die stemgerechtigd is moet ook kunnen stemmen. Dat wil zeggen dat de stembureaus toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

De stembureaus in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen. Laten beide gemeentes weten via social media. Er is een verlaagd stemhokje waar je je stem uit kunt brengen als je in een rolstoel zit. Als je vanwege een lichamelijke beperking zoals slechtziendheid of de ziekte van Parkinson, niet zelf kunt stemmen, mag er één persoon met je mee in het stemhokje. Dat mag een familielid van je zijn of een andere bekende. Je kunt ook aan een van de stembureauleden vragen je even te helpen. Bij het stembureau liggen kandidatenlijsten in braille.

Als je de Nederlandse taal niet goed machtig bent mag je geen hulp meenemen. Je mag een van de stembureauleden wel vragen je uitleg te geven, maar dat moet buiten het stemhokje. Dit geldt ook voor kiezers met een licht verstandelijke beperking.

Op woensdag 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Iedereen met de Nederlandse nationaliteit die op 17 maart 2021 18 jaar of ouder is en niet uit het kiesrecht is ontzet, mag gaan stemmen. Hier kun je zien waar de stemlokalen in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zijn.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen