Voedselbos Oergroen Chaam: Zingeving en verbinding met elkaar en de natuur

Foto: Voedselbos Oergroen Chaam

CHAAM – Het voedselbos Oergroen in Chaam is nog in de opbouwende fase en daarvoor is alle hulp welkom. Finn, Elkie en Matthijs helpen hier aan mee via een traject bij FIKS in Breda. Hiermee leveren ze een maatschappelijke bijdrage aan het voedselbos. “We willen zoveel mogelijk een positieve impact op elkaar en de wereld.”

Tevens wordt er aan gewerkt een community te creëren die elkaar aanvult en zelf onderhoudend is. Waar je samen in de natuur lekker maar ook creatief bezig kan zijn en waar zingeving en de verbinding met elkaar en de natuur centraal staat.

De drie jongeren nodigen iedereen uit die een initiatief, creatief idee, workshop of passie heeft, die het welzijn van de mens en de natuur verhoogt en die ze graag willen uitvoeren in het voedselbos. “Wij willen met de start van deze community ook bijdragen om mensen bewuster te maken van de toekomst over permacultuur en voedselbossen.” Vertellen ze. “Wij wisten voor het Voedselbos Oergroen weinig tot niets over Voedselbossen en Permacultuur. Wij zijn hier onwijs geïnspireerd door de initiatiefneemster van Oergroen, Babbe Hengeveld.”

Nu willen zij deze ervaring graag met anderen delen. En zijn ze erg benieuwd naar verhalen van anderen en hoe zij willen bijdragen aan de community.

De activiteiten en ontwikkelingen zijn te volgen via de Facebookpagina van het voedselbos: facebook.com/VoedselbosChaam/.

De community houdt onderling online contact via de community-pagina. Hier kun je ideeën delen en anderen helpen en ondersteunen. Ben je geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het voedselbos? Neem dan contact op via [email protected].

Bron: Voedselbos Oergroen Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen