Gemeenten bieden hulp en ondersteuning voor gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Foto: Gemeente Alphen-Chaam Gemeente Baarle-Nassau

ALPHEN-CHAAM / BAARLE-NASSAU – Inwoners van de gemeenten Alphen-Chaam of Baarle-Nassau die gedupeerden zijn van de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst, kunnen voor hulp en ondersteuning bij de gemeente terecht.

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door die affaire. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Misschien is het moeilijk op andere gebieden zoals huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van uw kinderen. De gemeenten kunnen gedupeerden helpen met aanvullende ondersteuning.

Hoe neemt u contact op?

Wie als gedupeerde ondersteuning nodig heeft, kan contact opnemen met de betreffende gemeente via 14 013 of door te mailen naar [email protected] of [email protected]. De gemeente zal dan bekijken wat te kunnen doen en zal daar maatwerk voor verlenen. Gevraagd wordt om duidelijk aan te geven dat het gaat om de kinderopvangtoeslagaffaire.

Weet u niet of u een gedupeerde bent?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst via de website services.belastingdienst.nl of bel (0800) 235 83 58 (gratis). Als het u niet lukt om u aan te melden, kan de gemeente u hierbij helpen.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen