Film en kunst in de Week van dementie 16 tot 20 september

Foto: CCB

BAARLE-NASSAU / BAARLE-HERTOG – In de week van Dementie (16 tot 20 september) organiseert de Dementie Vriendelijke Gemeenschap Baarle (DVG Baarle) samen met het Cultureel Centrum Baarle (CCB) activiteiten om zo meer begrip voor en bekendheid over dementie te krijgen.

Op vrijdag 18 september draaien er in het Cultureel Centrum Baarle twee gratis voorstellingen van de film “Kapsalon Romy”. De eerste om 16.00 uur voor grootouders en hun kleinkinderen (adviesleeftijd vanaf 10 jaar). De tweeede om 19.30 uur met een inleiding door de regisseur Mischa Kamp en scenarioschrijfster Tamara Bos. U kunt het beste vooraf reserveren via [email protected].

Vanaf maandag 21 september is er in het CCB een tentoonstelling van kunst gemaakt door mensen met geheugenproblemen. Dit gebeurd in samenwerking met dagbestedingen uit de buurt. Op maandag 21 september om 16.00 en om 18.30 uur openen schepen Jeroen van den Bogaert (Baarle-Hertog) en wethouder Nico Sommen (Baarle-Nassau) de tentoonstelling. Ook hier is reserveren noodzakelijk via [email protected].

De tentoonstelling kunt u doorlopend bezoeken tot 30 september. In de bibliotheek Theek 5 zijn diverse boeken en folders over dementie beschikbaar.

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen