Boer Jos heeft iets nieuws, het Boergondisch Lakenvelder Worstenbrood!

Foto: Van 't Zandeind

ALPHEN-CHAAM / RIEL – Na het enorme succes rondom de Lakenvelder vleesburgers is het assortiment van Van ’t Zandeind uitgebreid met Lakenvelder worstenbroodjes. Jos Huijbregts van boerderij / vleeswinkel Van ‘t Zandeind uit Riel bood maandag 14 september het nieuwe streekproduct aan bij het College van Burgemeester en Wethouders van Alphen-Chaam. Boer Jos is een trouw supporter van Cittaslow Alphen-Chaam. De eigenaar van Van ’t Zandeind heeft de afgelopen periode het ‘boergondisch Lakenvelder worstenbrood’ ontwikkeld. Het worstenbroodje is gemaakt van vlees van de Lakenvelders die grazen op Landgoed De Hoevens in Alphen. Het worstenbroodje wordt lokaal gemaakt en verkocht.

Cittaslow, letterlijk Langzame stad is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze gemeenten mogen niet meer dan 50.000 inwoners hebben.

Iedereen kent Brabants lekkerste specialiteit, het worstenbroodje! Het traditionele worstenbroodje wordt gemaakt van gemengd gehakt, dus rundvlees en varkensvlees. Op de boerderij van de familie Huijbregts merkten ze steeds vaker dat mensen het worstenbroodje links laten liggen vanwege het varkensvlees. Ze besloten met een gezondere variant van het traditionele worstenbrood te komen. Het gehakt van de Lakenvelders runderen, die opgroeien en grazen op Landgoed de Hoevens, is van nature smaakvol waardoor het mogelijk is een gezondere versie van het worstenbroodje te maken. Het resultaat is een 100% rundvlees worstenbroodje, vol van smaak en puur uit de natuur. Daarnaast is het broodje bereid met roomboter, waardoor ze enorm smaakvol zijn.

“De belangstelling voor dit bijzondere worstenbroodje van een zeldzaam runderras is enorm. Iedereen is laaiend enthousiast!” Vertelt Jos Huijbregts. Het vlees van de Lakenvelders is onlangs door een onafhankelijke vakjury nog uitgeroepen tot meest smaakvolle vlees. “De regio is een nieuw streekproduct rijker. Een super smaakvol, eerlijk, duurzaam en gezond worstenbroodje. Wij noemen dat boer-gondisch. Brabants’ trots, maar dan net even anders.”

De Lakenvelder worstenbroodjes kosten €1,75 per stuk en zitten per 4 verpakt. Ze zijn alvast te bestellen via [email protected] en/of op zaterdag te koop in De Winkel van Boer Jos, Zandeind 34 in Riel. Vanwege de enorme vraag is de winkel voortaan op zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.vanhetzandeind.nl. Of door een mailtje te sturen naar [email protected]

Bron: Gemeente Alphen-Chaam, boerderij / vleeswinkel Van ‘t Zandeind

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden