Iedereen kan mee wielrennen met Wielervereniging WV Tourmalet

Foto: WV Tourmalet

BAARLE-NASSAU / BAARLE-HERTOG – Iedere wielerrenner of renster kan bij Wielervereniging WV Tourmalet op zijn of haar niveau zijn fietsplezier halen, het lichaam fit en sterk houden en er leuke sociale contacten aan over houden. Zaterdag 5, 9 en 12 september organiseert de club de Startersdagen om verder kennis te maken met de wielersport en het fietsen in een groep.

Wielervereniging WV Tourmalet is een unieke Baarlese vereniging waar 140 mensen van Nassau en Hertog e.o. in harmonie samen fietsen. Kenmerkend zijn de Belgische vlag op de ene mouw en de Nederlandse op de andere. Met alle clubleden worden er wekelijks duizenden en duizenden kilometers door de Kempische en de Brabantse omgeving afgelegd.

De voordelen van fietsen bij een club:

  • FIETSEN OP JOUW NIVEAU: De club heeft 4 racefietsgroepen, een aparte damesgroep en een MTB groep zodat iedereen zich kan aansluiten bij zijn eigen niveau en interesse.
  • DE ROUTES zijn zeer afwisselend en bevatten daardoor voor ieder wat wils.
  • GPS : De routes worden via de mail gedeeld en kunnen door een ieder met een gps gevolgd worden.
  • SOCIAAL RIJDEN. Het motto van de club luidt `samen uit, samen thuis`.
  • SOCIALE MOMENTEN. Een club is meer dan sport alleen. Ook de club heeft regelmatig een koffie of pint momentje.
  • EVENEMENTEN: Elk jaar wordt door de club een lichtjestocht en veldtoertocht georganiseerd
  • Speciale routes: Regelmatig worden er speciale routes gereden zoals bijvoorbeeld een tocht in Limburg of de Belgische Ardennen.
  • Clubuitstap: Elk jaar wordt er een clubuitstap georganiseerd. Afgelopen jaar bijvoorbeeld een weekend naar Winterberg.

Veiligheid
Veiligheid is een zeer belangrijk aspect binnen de club. WV Tourmalet heeft een eigen KNWU-NFTU instructeur die oog heeft voor nieuwe renners en waar nodig een clinic verzorgd.

Programma
Op zondag biedt de club een gevarieerd aanbod met elke week schitterende routes variërend van 70 tot 160 km. Jaarlijks is er een midweekse clubuitstap voor groep 3 niveau en een weekend weg voor de gehele club. Regelmatig zijn er bijzondere uitstappen zoals de Ename classic, Ronde van Vlaanderen, Limburg of de Voerstreek.  Vanaf september is er een grote MTB club. En in de winter wordt er ook gewoon gefietst. Weliswaar iets korter en iets dichter bij de kerk.

Communicatie
De wekelijkse communicatie gaat per mail. Aanvullend zijn er enkele app-groepen en een nieuwe website waar alles op te vinden is.

Een keertje meerijden?
Iedereen is altijd welkom om eens of meerdere keren mee te rijden. Stuur een app of een mailtje naar  0649371173 of [email protected] om te weten waar en hoe laat er vertrokken wordt.

STARTERS DAGEN – IEDEREEN IS WELKOM!

Elke fietsliefhebber krijgt de kans te proeven van WV Tourmalet.

Datum: Zaterdag 5, 12 en 19 september.
Tijd: 13.30 uur Bij Bruurs in de Sportlaan te Baarle-Nassau.
Programma: Kort welkomstwoord en veiligheidsuitleg. Korte check van het materiaal. In groep een ronde fietsen met ervaren begeleiding. De club nodigt nadien iedereen uit voor een versnapering.
Afstand/snelheid: We checken bij start ieders niveau en houden daar zoveel mogelijk rekening mee!
Aanmelden: Graag bij Luc (maar niet verplicht) 06-49371173 of  [email protected]
Materiaal: Sportfiets die in orde is, helm, bidon en sportkleding. Heb je geen materiaal? Neem dan contact op met de club en dan wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie:

www.wvtourmalet.nl,  [email protected] of 06-49371173.

Bron: Ingezonden door WV Tourmalet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen