Statiegeldactie Alphen-Chaam groot succes

Foto: Gemeente Alphen-Chaam

ALPHEN-CHAAM – Afgelopen zaterdag, 29 augustus, sloot wethouder Frank van Raak de statiegeldactie af. In de maand augustus stond de statiegeldautomaat voor lege blikjes en kleine plastic flesjes in Alphen en in Chaam. Elk blikje en klein plastic flesje was € 0,05 waard. Omdat de automaat voortijdig kapot was, was er in Chaam afgelopen zaterdag een speciale inzameldag waar inwoners alsnog hun blikjes en flesjes in konden leveren.

Wethouder Frank van Raak: “De hele ochtend wisten inwoners de weg naar de inzamelstraat op het marktplein te vinden. Samen leverden ze maar liefst 15.000 stuks zwerfafval in. We konden deze inzamelochtend organiseren dankzij de samenwerking met GoClean de Liemers, raadsleden Arjan van Dongen en Ton Berben, afvalcoach Kees van Gils en de vele zwerfafvalvrijwilligers waaronder Ton Vosters en Jan Daamen.

Tijdens deze actie stond de bewustwording rondom zwerfafval centraal. Gooi afval niet achteloos weg in de natuur. Maar neem het mee naar huis of gooi het onderweg in een afvalbak. Uit de blikjes en flesjes worden grondstoffen voor nieuwe producten gehaald.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen