Er kan weer getennist worden

Foto: Pixabay License

De tennisbanen in Nederland zijn 11 mei weer open gegaan voor volwassenen. Begin deze maand kon het seizoen voor de jeugd al weer opgestart worden. Op de banen gelden de voorschriften die door de KNLTB verspreid zijn onder de tennisverenigingen. Hieronder een overzicht van de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

De versoepeling geldt nu voor volwassen waarbij de anderhalve meter regels in acht genomen moeten worden. Voor het vrij spelen betekent dat, dat er niet gedubbeld mag worden maar wel enkel spel toegestaan is. Dubbelen zal onder voorbehoud per 1 juni toegestaan worden.

TC Alphen

Vrij tennissen voor leden is toegestaan. Spelers moeten altijd van tevoren een baan reserveren via de club-app. Jeugdspelers mogen al onder begeleiding tennissen.

TC Baarle

Vrij tennissen voor leden is toegestaan. Onder de overkapping naast het clubgebouw is een afhangbord opgehangen waar iedereen een baan en speeltijd kan reserveren. Dit systeem is weer vanaf 11 mei in gebruik genomen en kenbaar gemaakt in de nieuwsbrief aan de clubleden. De club heeft geen digitaal reserveringssysteem.
Leden die woonachtig zijn in Baarle-Hertog mogen ook komen tennissen.

Vanaf maandag 25 mei is het ook mogelijk voor niet-leden, zowel jeugd als volwassenen, om gebruik te maken van de banen van TC Baarle. Tennissen voor niet-leden kan alleen nadat er contact is geweest met de voorzitter of secretaris. Zij maken dan afspraken over o.a. gestelde voorschriften en de werkwijze om toegang te krijgen tot het tennispark. Neemt u contact op via de volgende mailadressen: [email protected] en [email protected].

Ook is het mogelijk voor niet-leden om een zgn. zomerabonnement af te sluiten voor de maanden mei t/m augustus. Voordelen hiervan zijn dat niet-leden tijdelijk voor de looptijd van het zomerabonnement een sleutel ontvangen (tegen borgkosten) om toegang te verkrijgen tot het tennispark. Voor meer informatie over dit zomerabonnement kan per mail contact opgenomen worden met Geert-Jan van der Veeken via [email protected].

Tennisvereniging Chaam

Vrij tennissen voor leden is toegestaan. Spelers moeten altijd van tevoren een baan reserveren via de KNLTB-app.

Alle regels en richtlijnen zijn terug te vinden op de websites van de verenigingen.

Bron: Tennisclub Alphen, Tennisclub Baarle, Tennisvereniging Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen