Ondernemers hebben tot 1 juni om Tozo aan te vragen

Foto: Pixabay License

De Rijksoverheid heeft een regeling gepubliceerd waarmee de groep zelfstandigen die in aanmerking kan komen voor de Tozo wordt uitgebreid. Voor 1 juni kunnen ondernemers deze financiële hulp aanvragen.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt extra ondersteuning aan ondernemers die financieel worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus. De Tozo is opgedeeld in de volgende onderdelen.

  • Een aanvullende uitkering voor levensonderhoud wanneer het inkomen als gevolg van de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. De inkomensondersteuning is gebaseerd op het sociaal minimum, het bedrag dat mensen nodig hebben voor levensonderhoud. Voor gehuwden en samenwonenden wordt het inkomen aangevuld tot een bedrag van € 1.500,- netto. Voor alleenstaanden is dit € 1.050,- netto.
  • Een bedrijfskrediet van maximaal € 10.157,- voor het opvangen van liquiditeitsproblemen. In tegenstelling wat soms gedacht wordt is de Tozo niet alleen bedoeld voor ZZP-ers, maar voor alle zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen geconfronteerd zijn met een inkomensterugval tot onder het sociaal minimum.

AOW-gerechtigden en grenswerkers
Vanaf 18 mei 2020 kunnen ook zelfstandigen met de AOW-gerechtigde leeftijd een aanvraag doen. En zelfstandigen die buiten Nederland wonen, maar hun onderneming in Nederland hebben. Deze groep kan in aanmerking komen voor de lening van bedrijfskapitaal. De gemeente Maastricht is voor dit onderdeel aangewezen als uitvoerende gemeente. Op de website van de gemeente is een aanvraagformulier te vinden. Er is ook een speciaal telefoonnummer (+ 31 (0)43 350 60 30) en e-mailadres ([email protected]).

Voor het aanvragen van een Tozo werken de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau samen met de gemeente Tilburg. Meer informatie over ondernemersadvies en financiële steun bij gevolgen corona maatregelen is te vinden op de website van de gemeente Tilburg: www.tilburg.nl/ondernemers/ondernemersadvies/.

Op de website van de Rijksoverheid is te vinden voor wie de Tozo-regeling geldt.

Bron: Rijksoverheid

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen