Gemeenten stellen €500.000,- beschikbaar voor gunstige duurzaamheidsleningen aan huiseigenaren

Foto: Pixabay License / Ulrike Leone

De gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau willen in 2030 49% en in 2050 95% minder C02 uitstoten. Door €500.000,- beschikbaar te stellen voor duurzaamheidsleningen versnellen de gemeenten de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Huiseigenaren kunnen hiermee tegen lage rente geld lenen wat ze kunnen investeren om hun woning duurzamer te maken.

Duurzaamheidslening

Dat kan, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van hun woning. Huiseigenaren kunnen vanaf 1 juni 2020 een aanvraag doen voor een duurzaamheidslening. Met de Duurzaamheidslening kunnen huiseigenaren tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie. Door te verduurzamen gaat het energieverbruik van de woning omlaag en neemt de uitstoot van broeikasgassen af. Dat is dus goed voor de portemonnee van inwoners en voor het milieu. Deze duurzaamheidslening is specifiek gericht op particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

Maatregelen die vallen onder deze stimuleringsmaatregel zijn onder meer een warmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler en de isolatie van de gevel, het dak en de vloer. Belangrijk vinden de gemeenten dat het energieverbruik afneemt, de CO2 uitstoot vermindert, of het aandeel duurzame energiebronnen in de energievoorziening van de woning verhoogt.

Aanvragen vanaf 1 juni

De Duurzaamheidsleningen worden verstrekt uit een zogeheten revolverend fonds. Dat betekent dat  de rente en aflossing terugstromen in het fonds, zodat de gemeenten opnieuw Duurzaamheidsleningen kunnen verstrekken. Huiseigenaren kunnen vanaf 1 juni 2020 een aanvraag doen voor een duurzaamheidslening.

Meer informatie staat vanaf die datum op onderstaande websites:

Daar staat dan ook een aanvraagformulier. De aanvraag loopt daarna verder via het de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen