Alphen-Chaam: Persoonlijke boodschap van burgemeester Minses

Foto: Gemeente Alphen-Chaam

Deze vrijdag heeft Burgemeester Joerie Minses zich middels een persoonlijke boodschap tot de inwoners van Alphen-Chaam gericht.

 

Beste inwoners van Alphen-Chaam, lieve mensen,

Het zoveel mogelijk voorkomen van een verdere verspreiding van het Coronavirus vraagt een grote inspanning van ons allemaal. In de afgelopen dagen zijn steeds verdergaande maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen raken ons allemaal. De impact op ons dagelijks leven is groot. Zowel in emotioneel, sociaal-maatschappelijk als financieel opzicht.

Evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast, scholen en kinderopvanglocaties zijn gesloten, horecagelegenheden zijn dicht en het verenigingsleven ligt stil. Het zijn onwerkelijke tijden.

Ik ben er echter van overtuigd dat wij juist op dit soort momenten proberen het beste in ons zelf naar boven te halen. Heb oog voor elkaar. Geef aandacht aan de mensen die het nodig hebben. Laten we elkaar zoveel mogelijk tot steun zijn en helpen waar nodig. Doe dat uiteraard binnen de mogelijkheden die er zijn en de voorschriften die gelden.

Zorg en aandacht voor de ouderen en kwetsbaren in onze samenleving staan nu voorop. Van mensen werkzaam in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang of andere cruciale beroepsgroepen wordt een extra grote inspanning gevraagd. Scholen en kinderopvangorganisaties doen hun uiterste best om opvang te bieden aan kinderen van ouders die werken in vitale beroepen. Ik heb zeer veel respect en waardering voor ieders toewijding en inzet.

Ik roep iedereen op te handelen naar de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM,de onderlinge (sociale)contacten tot een minimum te beperken en gepaste afstand te bewaren. Laten we collectief en individueel onze verantwoordelijkheid nemen. Ik weet zeker dat we dan met elkaar door deze moeilijke tijd heen komen. Samen kunnen we dit aan. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Joerie Minses

Burgemeester van Alphen-Chaam

 

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen