Twee inwoners uit Alphen-Chaam koninklijk onderscheiden

Burgemeester Joerie Minses en mevrouw Jannie van der Meer
Foto: Erwin Goossens

Burgemeester Joerie Minses heeft afgelopen vrijdag aan twee mensen uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Het eerste ‘lintje’ was voor Henk Cornelissen uit Alphen. De heer Cornelissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. bij de bijenhal aan de Zandstraat. Hij werd door familie en vrienden verrast bij de bijenhal aan de Zandstraat. Daar was hij met een smoesje naartoe gelokt. Dhr. Cornelissen is zelf ook een bezige bij; hij is actief bij de bijenhoudersvereniging Alphen e.o., bij Natuurvereniging Mark en Leij en de kapel van Boshoven en de Willibrorduskapel in Alphen. Verder organiseert en begeleidt hij wandel- en pelgrimstochten vanuit de Heemkundekring Carel de Roy en is bezig met het tot stand brengen van een bloemen- en bijenlint langs het Bels lijntje.

Voor de tweede onderscheiding trok het college met de Opstapbus naar Chaam. Bij Bellevue speldde de burgemeester een lintje op bij Janny van der Meer – van Doorn. Zij dacht aanwezig te zijn bij de uitreiking van een lintje aan een bekende van haar. Mevrouw Van der Meer is omschreven als een “onmisbare duizendpoot”, zowel voor en door de Protestantse gemeente als zangvereniging Euterpe.

Ze organiseert gevraagd, maar ook ongevraagd als ze ziet dat dat nodig is. Ze is ook nog lang actief geweest als bibliothecaresse en bestuurslid van het Rotterdams Operakoor. Mevrouw Van der Meer is nog steeds erg enthousiast en actief. Ook mevrouw Van der Meer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: www.alphen-chaam.nl

Reacties

article
181
Burgemeester Joerie Minses heeft afgelopen vrijdag aan twee mensen uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding
https://cubag.nieuws.nl/2019/04/29/twee-inwoners-alphen-chaam-koninklijk-onderscheiden/
2019-04-29T16:31:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/423/2019/04/29162828/Lintjemevrouw.jpg
Nieuws