Lintjesregen in Baarle-Nassau

Foto: Gemeente Baarle-Nassau

Op 26 april jl. ontvingen drie inwoners van de gemeente Baarle-Nassau een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf reikte de onderscheidingen uit. Alle drie de decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos Rijvers
De heer Jos Rijvers ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de lokale samenleving. Hij is sinds 2009 bestuurslid van ZLTO Baarle-Nassau Ulicoten. Ook is hij voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging en bestuurlijk actief in het Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant. Hij vormt een belangrijke schakel tussen de plaatselijke boeren en organisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De heer Rijvers stond aan de wieg van Baarle-NassauGlas en is sinds de oprichting in 2015 voorzitter van deze coöperatie. Hij vervulde een belangrijke rol om het buitengebied van de gemeente Baarle-Nassau aan te sluiten op het glasvezelnetwerk, nadat de coax-kabel verdween: 1.100 leden werden aangesloten. Ook is hij mede-oprichter en al bijna 20 jaar penningmeester van de Chaamse Hoender Club. Tot slot is hij al jarenlang actief in de lokale politiek. Eerst als lid van de achterban van Fractie Ulicoten. En sinds 2010 als lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste vijf jaar als fractievoorzitter. De heer Rijvers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cees de Jong
De heer Cees de Jong ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de lokale Baarlese samenleving. En voor zijn belangrijke bijdrage aan de kennis en wetenschap op het terrein van verzekeringsrecht en toezichtwetgeving voor verzekeringstussenpersonen en gevolmachtigd agenten. Professioneel heeft hij zijn sporen in deze sector verdiend. En op dit terrein is hij na zijn pensionering ook gepromoveerd. Hij is mede oprichter en drijvende kracht van de redactie van het Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de Praktijk. Sinds 1975 is hij actief in diverse vrijwilligersfuncties. Als oprichter en bestuurslid van de Oudervereniging van de basisscholen Maria Regina en Aloysius in Baarle-Nassau. En van 1980 tot 1997 als bestuurslid en voorzitter van het schoolbestuur van de drie basisscholen Maria Regina, Aloysius en Bernardus. Hij is al jaren actief voor de parochie Onze Lieve Vrouw van Bijstand. Als bestuurslid, lector en gastheer. En van 2009 tot 2013 als voorzitter van de projectgroep ‘Met z’n zessen…’. Ook is hij lid van de samenvoeging-commissie, die de fusie van de zes parochies moet bewerkstelligen. Van 2008 tot 2016 was hij lid van de ledenraad Rabobank De Zuidelijke Baronie. Tot slot was hij 7 jaar raadslid en voorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Baarle-Nassau en zat hij in diverse commissies. Sinds 2018 is hij ‘burgerlid’ van de Raadscommissie Bestuur en Middelen. De heer de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Remi Tuijtelaars
De heer Remi Tuijtelaars ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor muziekvereniging St. Remi. Hij viert dit jaar zijn 40-jarig bestuursjubileum. Al sinds 1979 zit hij in het bestuur van St. Remi. Als penningmeester, secretaris, voorzitter en sinds een paar jaar weer als secretaris. Naast zijn bestuurswerk was hij bij vrijwel alle optredens van de muziekvereniging aanwezig. Hij bouwde een enorm netwerk op binnen de muziekbonden en zusterverenigingen. Nationaal en internationaal. Ook zorgde hij voor het onderhoud van alle instrumenten, hielp hij bij evenementen, draaide hij vele bardiensten en legt hij sinds 1979 een nieuwsarchief aan over St. Remi. Hij is de drijvende kracht achter de muziekvereniging. Een vrijwilliger pur sang. De heer Tuijtelaars is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Bron: www.baarle-nassau.nl

Reacties

article
184
Op 26 april jl. ontvingen drie inwoners van de gemeente Baarle-Nassau een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester
https://cubag.nieuws.nl/2019/04/29/lintjesregen-in-baarle-nassau/
2019-04-29T16:41:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/423/2019/04/29164021/LintjeBaarle.jpg
Nieuws