CPO bouwplan in Chaam kan doorgaan

Foto: www.alphen-chaam.nl

Op 10 april jl. ondertekende wethouder Erik Wilmsen namens de gemeente Alphen-Chaam een samenwerkingsovereenkomst met de kopersvereniging ‘Toekomstig Wonen’ in Chaam. Deze kopersvereniging gaat in de nieuwbouwwijk Den Brabander een project realiseren van ongeveer 21 woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De groep realiseert woningen voor starters, doorstromers én senioren. Wethouder Wilmsen: „Ik ben erg tevreden over de samenwerking en blij met een zeer gemêleerde groep kopers. De vereniging is tijdig bij het proces betrokken en heeft daardoor inbreng gehad op het stedenbouwkundig plan. Op de eerste schetsen zie je al de meerwaarde van CPO, doordat de breedte van de woningen afgestemd wordt op de individuele behoefte van de mensen. Ik ben ervan overtuigd dat deze CPO-groep een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid van de wijk Den Brabander en dat we er weer een mooie buurt met een sterke sociale band in Chaam bij krijgen.”

Nieuwbouwwijk Den Brabander
Er is een stedenbouwkundig plan opgesteld voor de totale uitbreiding Den Brabander fase 4 en 5 én De Heerebeemd fase 2. Deze uitbreiding ligt ten zuiden van de weg Heerebeemd en vormt de afronding van de woonwijk Den Brabander. In totaal gaat het om zo’n 45 woningen, waarvan de kopersvereniging Toekomstig Wonen in Chaam er zo’n 21 zal bouwen. De kopersvereniging heeft architectenbureau Keeris uit Eersel in de arm genomen om de woningen te ontwerpen.

Bestemmingsplanprocedure en planning
De gemeente in bezig met het opstellen van een bestemmingsplan voor de totale uitbreiding. Dit zal in november 2019 worden vastgesteld door de gemeenteraad. Begin 2020 maakt de gemeente de locatie bouwrijp, waarna de kopersvereniging aan de slag kan met de bouw van de woningen. Voor de bouw van de woningen selecteert de kopersvereniging zelf een aannemer.

Reacties

article
170
Op 10 april jl. ondertekende wethouder Erik Wilmsen namens de gemeente Alphen-Chaam een samenwerkingsovereenkomst met
https://cubag.nieuws.nl/2019/04/16/cpo-bouwplan-kan-doorgaan-chaam/
2019-04-16T09:23:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/423/2019/04/16092245/OndertekeningCPO.jpg
Politiek